Visgraat PVC vloer leggen

Wil je een visgraat PVC vloer zelf leggen? Dat is voordelig en hoeft niet ingewikkeld te zijn, hoewel er wel met een aantal zaken rekening gehouden moet worden. De standaard informatie die je nodig hebt voor het leggen van een PVC vloer, vind je op de pagina leggen van een PVC vloer. Voor het leggen van een visgraat vloer, heb je ook rekening te houden met andere dingen. Dat leggen we graag hieronder uit.

Is een visgraat PVC vloer leggen moeilijk?

Hoe makkelijk of moeilijk het leggen van een visgraat PVC vloer is, wordt mede bepaald door welke soort vloer je kiest en hoe je hem wilt leggen. Voor visgraat vloeren kan je uit verschillende soorten vloeren kiezen. Visgraat PVC vloeren met een kliksysteem zijn eenvoudiger te leggen dan wanneer je de vloer moet lijmen.

Voordat je de vloer gaat leggen moet je de planken eerst minimaal 48 uur laten acclimatiseren in de ruimte. Om te voorkomen dat je het patroon verkeerd gaat leggen, is het handig om eerst de linker- en rechterplanken goed van elkaar te scheiden.

Uiteraard is een schone en egale ondervloer erg belangrijk. Is de vloer niet goed schoon, zal je altijd een putje of bultje blijven zien in je visgraat PVC vloer.

Tips voor visgraat PVC vloer leggen

Na alle voorbereidingen goed te hebben uitgevoerd, kan je beginnen met het leggen van je visgraat PVC vloer. Het belangrijkste van heel je vloer is de legrichting. Op welke manier je het visgraat patroon gaat leggen, bepaalt optisch de grootte van de ruimte. Met een hartlijn in het midden van de ruimte, heb je altijd een basis voor je linker- en rechterplanken. De eerste baan moet écht recht liggen, elke afwijking zie je later vergroot in je visgraat PVC vloer. Mocht de visgraat pvc vloer plank niet helemaal passen, snij hem eerst op maat voordat je verder gaat. Bewaar het snijafval. Wellicht is het later in een hoekje nog te gebruiken.

Een visgraat PVC vloer die je kan clicken is makkelijker zelf te leggen dan een vloer die je moet verlijmen. Een niet-verlijmde vloer is dan ook nog eens mee te nemen als je gaat verhuizen. Hoewel beide type visgraat PVC vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming, wordt een verlijmde PVC vloer toch het meest aangeraden.

De belangrijkste tip voor het leggen van een visgraat PVC vloer is: werk precies en secuur. Het leggen van een visgraat PVC vloer kost tijd en neem die ook. Het resultaat zal er naar zijn!

 

Ook interessant:


  • Laagste prijsgarantie
  • Ruim A-merken assortiment
  • Gratis levering vanaf € 250,-
  • Grote fysieke showroom
  • Landelijke leg en meet services

Like ons op Facebook

Facebook Pagelike Widget

Showroom:

De waardering van www.pvcvloeren.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 18 reviews.