PVC vloer leggen

Uitleg nodig over het leggen van een PVC vloer? Dan zit je goed op deze pagina! Wij nemen alle stappen met je door, zodat je gewoon lekker zelf je PVC vloer kunt leggen. Waar moet je op letten? Wat is belangrijk? Je leest het allemaal hier! Je PVC vloer toch liever laten leggen? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Stap voor stap een PVC vloer leggen

Wij helpen je bij het stap voor stap leggen van je PVC vloer. Let op: er zit een verschil tussen PVC kliktegels of PVC kliklaminaat zelf leggen en plak PVC lijmen of Visgraat pvc vloer leggen! Dat lichten we uiteraard verder toe in de stappen zelf. Laten we bij het begin beginnen.

offerte maken pvcvloeren1. Vloer opmeten en beoordelen

Het goed inmeten of laten inmeten van de vloer en de ruimte waar deze komt te liggen is erg belangrijk. Meten is weten, hierbij dien je rekening te houden met het snijverlies. Bestel daarom altijd genoeg PVC. Liever iets te veel dan iets te weinig!

2. Vloer schoonmaken

De ondervloer dient eerst geveegd en gestofzuigd te worden. Hierna kan er een primer op de vloer worden aangebracht. Deze primer zorgt ervoor dat de egaline goed hecht aan de bestaande vloer. Egaline is nodig als je hebt gekozen voor een plak PVC, omdat je dan de vloer met PVC vloer lijm gaat vastlijmen aan de betonnen vloer. Voordat je dit doet, is het zeer belangrijk dat de ondervloer glad en egaal is. Indien je kiest voor een kliklaminaat, waarbij je de PVC stroken zo in elkaar kunt klikken, kun je het egaliseren van de vloer overslaan.

Egaline verdelen (2)3. Vloer egaliseren

Als je een plak PVC vloer gaat leggen en dus gaat lijmen, is de volgende stap het egaliseren van de (onder)vloer. Een primer zorgt ervoor dat de egaline goed hecht aan de bestaande vloer. Na het egaliseren mag er 5 uur niet gelopen worden op de vloer. Als de egaline is uitgehard, moet de vloer nog worden geschuurd met een schuurmachine. Na het schuren, dien je de vloer nogmaals schoon te maken.

4. Vloer acclimatiseren

Een nieuwe PVC vloer moet voor het leggen altijd eerst acclimatiseren. Het is daarom belangrijk dat de PVC vloer 24 uur voor het leggen van de PVC vloer op kamertemperatuur ligt.

Visgraat leggen5. PVC vloer lijmen of leggen

Het is zo ver! Alle voorbereidingen die je hebt getroffen voor het leggen van je PVC vloer, zijn de moeite waard geweest. Het echte werk kan beginnen en je PVC vloer kan nu gelegd worden. Ga je een plak PVC vloer lijmen? Dan dient de vloer daarna nog gewalst te worden. Zo hecht de vloer zo goed mogelijk aan de lijm, waardoor je er nog langer profijt van hebt.
Wij van PVC vloeren willen natuurlijk dat jij 100% tevreden bent met het eindresultaat van je nieuwe PVC vloer! Omdat beelden nu eenmaal meer zeggen dan woorden, hebben wij een aantal PVC vloer leggen instructie filmpjes voor je op een rijtje gezet:

Offerte aanvragen voor het leggen van een PVC vloer

Bij het leggen van een PVC vloer zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het zijn maar 5 stappen, maar ze moeten wel alle 5 goed gebeuren, wil je een optimaal resultaat behalen.
Als je de PVC vloer door ons laat leggen, ben je altijd gegarandeerd van de juiste werk- en legwijze. Vraag vrijblijvend een offerte aan! VERGEET NIET HET AANAL M², TYPE VLOER EN DE ONDERGROND DOOR TE GEVEN.

Ook interessant:


  • Laagste prijsgarantie
  • Ruim A-merken assortiment
  • Gratis levering vanaf € 250,-
  • Grote fysieke showroom
  • Landelijke leg en meet services

Like ons op Facebook

Facebook Pagelike Widget

Showroom:

De waardering van www.pvcvloeren.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 18 reviews.