Toepassingen PVC vloeren

Overweeg je een nieuwe vloer te leggen, maar weet je niet wat de beste optie is? Wij bevelen een PVC vloer aan. PVC vloeren hebben namelijk vele mogelijkheden en toepassingen. Deze vloeren zijn zeer geschikt voor verschillende ruimtes in huis en hebben eigenschappen die andere vloeren niet altijd hebben. Wil je weten welke eigenschappen? Lees dan verder. 

PVC vloer in vochtige ruimtes

Een PVC vloer is zeer geschikt om te leggen in de vochtige ruimtes in huis, zoals de badkamer, het toilet of de keuken. Waar andere soorten vloeren zoals hout- of laminaat vloeren krom kunnen trekken, doen PVC vloeren dat niet. De vochtwerende laag waarvan deze vloeren zijn voorzien beschermt de vloer namelijk voor het grootste deel tegen waterschade. 

Trap met pvcPVC als trapbekleding 

Eén van de andere toepassingen van PVC is als trapbekleding. Een voordeel van PVC in vergelijking met andere soorten vloeren, is namelijk dat PVC vloeren zijn voorzien van een beschermende toplaag. Hierdoor verslijt de vloer minder snel dan veel andere vloerbedekkingen, wat ideaal is als je vaak de trap op of af loopt. Ook is een PVC vloer geluiddempend, wat nog een voordeel is ten opzichte van andere soorten vloeren. 

PVC vloer en vloerverwarming

Heb je een vloerverwarming? Kies dan voor een PVC vloer. Deze vloer is namelijk zeer geschikt voor vloerverwarming. Dit komt doordat PVC vloeren in tegenstelling tot bijvoorbeeld parket of laminaat warmtegeleidend zijn. Vaak heb je zelfs in de ruimtes in huis waar je vloerverwarming én een PVC vloer hebt geen andere warmtebron meer nodig. Zo bespaar je dus energie, wat goed is voor het milieu en voor je portemonnee. 

PVC vloeren leggen

Wil je een nieuwe vloer en lijkt PVC een goede optie? Er zijn verschillende manieren van leggen, maar die zijn niet ingewikkeld. Het leggen van click PVC is vergelijkbaar met het leggen van laminaat vloeren; er komt geen lijm aan te pas. Plak PVC heeft als voordeel dat het niet gebonden is aan een vast patroon, waardoor je het kunt neerleggen zoals je zelf wilt. Nog een voordeel van PVC: deze vloeren zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, stijlen en patronen, dus voor elk interieur is er een passende PVC vloer. Het is wel belangrijk om te weten dat PVC niet buiten kan worden gelegd, want bij grote temperatuurverschillen kan het PVC gaan uitzetten of krimpen. 

Meer informatie of een PVC vloer kopen?

Wil je nog meer informatie over PVC vloeren? Bezoek dan onze informatiepagina of neem contact met ons op. Onze medewerkers staan altijd voor je klaar. Of weet je al zeker dat je een PVC vloer wilt kopen? Bekijk dan snel ons assortiment! Wij hebben een laagste prijsgarantie en gratis levering vanaf € 250,-. Wil je dus een PVC vloer voor een scherpe prijs? Bekijk dan snel ons aanbod en bestel! 


  • Laagste prijsgarantie
  • Ruim A-merken assortiment
  • Gratis levering vanaf € 250,-
  • Grote fysieke showroom
  • Landelijke leg en meet services

Like ons op Facebook

Facebook Pagelike Widget

Showroom:

De waardering van www.pvcvloeren.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 18 reviews.